Marktverlies voorkomen

09-11-2015

undefined

Je hoopt dat het je niet overkomt: je WKK draait in elkaar op een moment dat dit heel slecht uitkomt. Slecht voor je teelt en voor je marktpositie. Helaas overkwam het Jan van Ruijven van J&A Flowers onlangs. Op zo’n moment is tijd kostbaar!

J&A Flowers is een chrysantenkwekerij met 2 vestigingen in het Westland. Zij werken voor de afzet samen met andere snijbloemenkwekers, onder de naam VannoVa. VannoVa gaat voor kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid. Dit zie je terug in de nauwe samenwerking, onderling en met haar klanten en leveranciers.

Continuïteit van levering is voor Vannova belangrijk. VannoVa organiseerde daarom in augustus een bijeenkomst waar PinC Agro uitleg gaf over het Garantieplan Licht. Dit Garantieplan biedt nieuwe zekerheid. Namelijk de zekerheid dat je belichtingsproces binnen een afgesproken termijn is hersteld na uitval van de WKK.

Jan van Ruyven had nog geen Garantieplan Licht, maar toen op 6 oktober 2015 zijn WKK in elkaar draaide, nam hij direct contact op met PinC Agro. Samen met DLV werd de beste oplossing gezocht. Niet belichten was geen optie vanwege de speciale soorten chrysanten en het mogelijk marktverlies. Belichten met een mobiele WKK bleek de beste oplossing. Door het ontbreken van een Garantieplan Licht was de bedrijfssituatie nog niet voorbereid op een mobiele WKK. Er moesten eerst noodaansluitingen gemaakt worden. Gelukkig werkte het weer mee en kon het water uit het verwarmingssysteem om aansluitingen te realiseren. Wel ontstond er een probleem in een elektrisch paneel van de WKK. Het duurde een dag voordat dit opgelost was. Zo’n 80 uur na opdracht kon J&A Flowers weer belichten.  

Tijd is kostbaar na uitval van een WKK. Door vooraf al na te denken over mogelijke oplossingen, hiervoor eventuele noodaansluitingen te realiseren en vast te leggen wie, wat en wanneer doet bij herstellen van het lichtproces, win je kostbare tijd. Het Garantieplan Licht zorgt hiervoor. J&A Flowers is door zijn noodhulpsituatie tot een aantal inzichten gekomen. We zijn nu in gesprek over een Garantieplan Licht voor beide vestigingen.

Wilt u meer weten over dit Garantieplan Licht?