Garantieplan licht geeft zekerheid

10-12-2015

De afgelopen maanden ben ik met verschillende tuinbouwondernemers in gesprek geweest om een Garantieplan Licht op te stellen. Hierbij kijken we naar de gevolgen van uitval van de WKK, trafo of generatorschakelaar. Vervolgens bedenken we wat in die situatie de beste oplossing is. Dit leidt vaak tot nieuwe inzichten. Een aantal van die inzichten deel ik graag met u.

Het vervangen van een generatorschakelaar kan soms weken duren

Er zijn veel verschillende typen generatorschakelaars. Naast verschil in merk zijn er vaste en uitrijdbare schakelaars. In de praktijk blijkt dat het juiste type lang niet altijd voorradig of eenvoudig te verwisselen is. Vervanging kan soms wel weken duren. In die periode kan er niet worden belicht. Door vooraf met de juiste partijen afspraken te maken kunnen de gevolgen worden beperkt.

Aanpassing energievoorziening kan risico’s beperken

Denk hierbij aan bedrijven waarbij de WKK’s verschillende afdelingen voeden. Door de afdelingen vooraf, op een gunstig moment te koppelen, kunt u de gevolgen van uitval van één van de WKK’s beperken.

Wat doet u bij uitval van de belichting? Bent u benieuwd naar de mogelijke oplossingen in uw situatie? Wij helpen u graag met het opstellen van een Garantieplan Licht.

Heleen van Rijn-Wassenaar
Risicomanager