Snel inspelen op de marktvraag

21-12-2015

Wendbaarheid van organisaties wordt steeds belangrijker. Ook plantenkwekerij Leo Ammerlaan moest snel in spelen op een veranderende marktvraag. Door de inzet van een mobiele WKK was dit mogelijk. Kan het tijdelijk inzetten en huren van apparatuur ook voor jou interessant zijn? 
 
Agile werken is een term die we steeds vaker tegenkomen. Vrij vertaald gaat het er om dat je, ervoor zorgt dat je snel op veranderingen kunt inspelen. Kort samengevat; wendbaarheid. Ontwikkelingen gaan snel en daarmee wordt wendbaarheid van een organisatie steeds belangrijker. Keuzes  maken in de te voeren strategie is dan lastig. Denk bijvoorbeeld aan een investering die op korte termijn aantrekkelijk lijkt, maar er op lange termijn toe kan leiden dat je door concurrenten voorbij gestreefd wordt.
 
Deze afweging speelde ook bij Plantenkwekerij Leo Ammerlaan. In de periode november en december hadden zij een te kort aan belichtingscapaciteit. Dit is opgelost door in deze periode een mobiele WKK te plaatsen. Op deze manier waren zij toch in staat om zonder grote investeringen aan de klantvraag te voldoen.
 
De technologische ontwikkelingen en het klimaatakkoord hebben een grote uitwerking op de energiemarkt. Dit gaat gepaard met onzekerheid. Het kan daarom interessant zijn om in plaats van te investeren, uit te gaan van inzet van een mobiele WKK. Dit stelt je in staat om in een bepaalde periode de extra behoefte aan elektra op te vangen.