Inspectie mestsilo

Voor het aanvragen van een verlenging van de referentieperiode (geldigheidsduur van uw vergunning) voor uw mestsilo heeft u een keuringsrapport nodig. Wij helpen u hier graag bij met onze inspectie mestsilo.

Waarom

Een uit elkaar springende mestsilo is een groot gevaar voor mens en dier. Door uw mestsilo regelmatig te controleren en eventuele gebreken te herstellen, verhoogt u de veiligheid op uw bedrijf en voorkomt u schade. Bovendien zijn deze controles wettelijk verplicht volgens de Bouwtechnische Richtlijnen Mestbassins (BRM) en eisen verzekeraars dat uw mestsilo voldoet aan de BRM. De frequentie van de inspectie is afhankelijk van het type silo en staat aangegeven op uw vergunning. In het algemeen geldt:

Type Periode bij aanleg  Periode na keuring
Betonnen, houten of stalen silo 20 jaar 0-5 of 0-10 jaar
Kunststof (folie) silo 10 jaar 0-5 jaar
Betonnen, houten of stalen afdekking  20 jaar 0-5 of 0-10 jaar
Kunststof (folie) afdekking 10 jaar 0-5 jaar

Omvang

De inspectie mestsilo bestaat uit een visuele inspectie van de buitenkant van de mestzak, mestbassin of de silo en een inspectie van de binnenzijde van de silo. Wij letten hierbij op de staat van de afsluiters, bouten, kitnaden, beton, hout, staal en folie. Deze inspectie is een KIWA gecertificeerde keuring en voldoet aan de wettelijke eisen die hiervoor gelden. U kunt het keuringsrapport van deze inspectie gebruiken voor het aanvragen van een verlenging van de referentieperiode.

Een inwendige inspectie is alleen verplicht voor stalen silo's. Bij een inwendige inspectie mag er maximaal 20 tot 30 cm mest in de silo staan.

Product opties
Uitwendige keuring mestzak, - bassin, -silo of afdekking
€ 295,00
Uitwendige keuring mestsilo met afdekking
€ 395,00
In- en uitwendige keuring mestsilo zonder afdekking
€ 395,00
In- en uitwendige keuring mestsilo met afdekking
€ 550,00

Klik op winkelwagen rechtsbovenin om af te rekenen.


  • Prijzen zijn per silo, zak of bassin
  • Inclusief reiskosten en rapportage
  • U ontvangt 10% korting op de inspectie bij gelijktijdige inspectie van minstens 3 silo's op één locatie.