Mestsilo keuring
Mestsilo keuring

Met deze keuring krijg je inzicht in de kwaliteit van je mestsilo. Je ontvangt een keuringsrapport voor het verlengen van de referentieperiode.

€ 295,00 *
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Voor het aanvragen van een verlenging van de referentieperiode (geldigheidsduur van je vergunning) voor de mestsilo heb je een keuringsrapport nodig. Wij helpen je hier graag bij met onze inspectie mestsilo.
 

Waarom

Een uit elkaar springende mestsilo is een groot gevaar voor mens en dier. Door uw mestsilo regelmatig te controleren en eventuele gebreken te herstellen, verhoog je de veiligheid op je bedrijf en voorkom je schade. Bovendien zijn deze controles wettelijk verplicht volgens de Bouwtechnische Richtlijnen Mestbassins (BRM) en eisen verzekeraars dat je mestsilo voldoet aan de BRM. De frequentie van de inspectie is afhankelijk van het type silo en staat aangegeven op je vergunning. In het algemeen geldt:

Type Periode bij aanleg  Periode na keuring
Betonnen, houten of stalen silo 20 jaar 0-5 of 0-10 jaar
Kunststof (folie) silo 10 jaar 0-5 jaar
Betonnen, houten of stalen afdekking  20 jaar 0-5 of 0-10 jaar
Kunststof (folie) afdekking 10 jaar 0-5 jaar
 

Omvang

De inspectie mestsilo bestaat uit een visuele inspectie van de buitenkant van de mestzak, mestbassin of de silo en een inspectie van de binnenzijde van de silo. Wij letten hierbij op de staat van de afsluiters, bouten, kitnaden, beton, hout, staal en folie. Deze inspectie is een KIWA gecertificeerde keuring en voldoet aan de wettelijke eisen die hiervoor gelden. Je kan het keuringsrapport van deze inspectie gebruiken voor het aanvragen van een verlenging van de referentieperiode.

Een inwendige inspectie is alleen verplicht voor stalen silo's. Bij een inwendige inspectie mag er maximaal 20 tot 30 cm mest in de silo staan.
 

Onze service

  • Binnen 3 werkdagen afspraak
  • Rapport 14 dagen na inspectie
  • Gratis herinneringsservice
  • Continue kwaliteitsbewaking
  • Inspecties voldoen aan norm en wet
  • Geen verborgen kosten
  • Betaling na levering